Nazaj na vrh

O nas

Sledi @aroviva.si za več.

Za znamko Aroviva stojiva mlada entuziasta Jakob Krečič in Filip Bibić. Ljubezen do obdelovanja zemlje, saj sva iz vinogradniške družine, in navdušenost nad zdravilnimi in blagodejnimi učinki rastlin na naše počutje, sva želela družiti v izdelek, s katerim bi si lahko sami pomagali pri različnih tegobah ali pa samo preventivno poskrbeli za svoje telo.

Sadež aronije je bil za naju pravo čudežno odkritje, saj vsebuje največ antioksidantov med vsemi vrstami jagodičevja in ostalimi vrstami sadja. V plodu aronije se skriva mnogo vitaminov in mineralov in je naraven vir železa in folne kisline.

Aronijo pridelujemo v lastnih nasadih v prelepi, sončni Vipavski dolini, brez uporabe fitopatoloških ali fitofarmacevtskih sredstev. Vsa dela v nasadu se izvajajo ročno na enak način, kot so to počeli že stoletja pred nami. Trenutno je v teku 3-letni postopek pridobitve certifikata ekološke pridelave pri agenciji Bureau Veritas. Sadeži se ročno oberejo pri najvišji stopnji zrelosti in kasneje dehidrirajo in predelajo v prah, da ohranijo kar največ naravnih sestavin.